Català | Castellano | English
080

080 BARCELONA FASHION

 

EL CONCEPTE DEL 080 BARCELONA FASHION

El 080 Barcelona Fashion va néixer el juliol del 2007 amb l'objectiu de ser una plataforma per donar visibilitat als dissenyadors independents i esdevenir un referent del disseny i la moda d'avantguarda a escala internacional. La creativitat i la innovació són els conceptes que inspiren el 080 Barcelona Fashion , sense oblidar la importància del mercat i la necessitat de donar sortida comercial a la moda.

El 080 Barcelona Fashion s'emmarca dins el Pla de Dinamització de la Moda Catalana 2007-2010, impulsat pel Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Aquest pla es va dissenyar amb la intenció de reactivar el sector del tèxtil creant sinergies amb el disseny de moda que es fa avui dia a Catalunya, al mateix temps que es donava resposta a les dificultats dels creadors independents per materialitzar i comercialitzar les seves col·leccions, tant a dins com a fora de les nostres fronteres.

El Pla de Dinamització de la Moda gira al voltant de cinc eixos d'actuació: la internacionalització, la vinculació entre creativitat i indústria, el suport financer, el suport al talent emergent i l'organització d'un esdeveniment de moda a la ciutat de Barcelona que situï la capital catalana en el panorama internacional del disseny i l'avantguarda.

Precisament, el 080 Barcelona Fashion s'enquadra en aquest últim eix. Amb la voluntat d'ocupar un espai en el circuit de la moda independent, aquest esdeveniment pretén convertir Barcelona en un aparador de primer ordre a escala mundial i en una cita ineludible de la moda i el disseny d'avantguarda. Per aquest motiu, el 080 Barcelona Fashion aposta per la «cultura de la moda» en un sentit integral i vol ser molt més que una passarel·la de moda.

Des de l'edició pilot celebrada el juliol de 2007, el 080 Barcelona Fashion ha anat creixent. En les quatre edicions següents s'ha consolidat com la passarel·la de les noves tendències catalanes i internacionals.

Per a la cinquena edició, que se celebra els propers 26, 27, 28 i 29 de gener, s'ha integrat el showroom del 080 Barcelona Fashion a The Brandery i s'ha continuat treballant per ampliar l'impacte comercial de l'esdeveniment.

Departament d'Innovació, Universitats i Empresa

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona